Nämä osin liukkaat kelit on koiralle tosi pahat. Kynsiä lentelee ja anturoita hajoaa. Nyt meilläkin.

Oltiin Danan kanssa maalla viime viikonloppupuolella ja siellä se rymysi pitkin pikkuteitä. Kun vauhtia alkoi olla turhan paljon alamäissä, joutui jarruttelemaankin tiukemmin, millä seurauksella yksi kynsi repesi. Huomasin viikonloppuna viikottaisessa kynsien lyhentämisessä, että oikean takajalan sisäkynsi on osittain revennyt. Se on tässä muutaman viikon ollut vähän röpöläinen, mutta ehdottomasti ehjä. Ei ole enää. Kynsi oli revennyt yläpuolelta siten, että kynnen syrjästä oli suikale poissa ja päällä suikale enää vain vähän juurestaan kiinni. Sen verran kuitenkin, ettei antanut leikata. Kynnen ydin näkyi pitkältä matkalta. Alaosa oli kuitenkin vielä kiinni.

Varvas1.jpg

Maanantaina mentiin sitten eläinlääkäriin, missä ell poisti irti olevan suikaleen ja ilmeisesti jotenkin tökötti ydintä, että se vähän vetäytyisi. Määräyksenä viikon saikkua, tassu siteessä ja antibiootit ja särkylääkkeet.

Varvas2.jpg

Pahaksi onneksi sattui loskakelit, joten tassusidettä on hankala pitää kuivana. lasten kurarukkanen ja maalarinteippi pitää jonkin verran kuivana, mutta käytäntö on osoittanut, että rukkasen sisällä on hyvä olla muovipussi. Tossut ei tassusiteen kanssa mahdu jalkaan. Koppaa ei ole tarvittu päähän, koska Dana antaa siteen olla, kun sitä kieltää nuolemasta sitä. Sisällä se on myös saanut lääkäripäivää lukuunottamatta olla ilman sidettä ja on antanut olla kynnen rauhassa. Tosin, en laske sitä silmistäni, vaan sen on oltava koko ajan samassa huoneesssa.

tassuside.jpg

Tassuside näyttää löystyvän menossa vaikka hihnalenkkejä tehdäänkin. Dana ei varo tassuaan yhtään. Joten harkitsen sen jättämistä kokonaan pois, jolloin lenkillä olisi vain rukkanen käytössä.