Jeh, kyllä tuo hakuilu on meidän laji.

Ei olla päästy peltojälkeä tekemään, kun ei ole ollut sopivaa peltoa  - vielä. Ja mentiin sitten haun alkeisiin, kun sekin tulee joskus vastaan ja piti saada mielekästä tekemistä. Alkeiskurssi on nyt sitten loppu ja ensi viikolla toivottavasti alkaa pienryhmät.

Meillä on tosi ihana ryhmä ja hyviä koiria. Kaikille on mukava olla maalimiehenä. Silloin ihan ekalla kerralla tosin katseltiin vähän ensin Danan leikkiä vieraiden kanssa ja pelattiin varman päälle ja pistettiin sille ei-rikkimeneviä ihmisiä maalimiehiksi. Meillä on nimittäin ryhmässä yks nainen, joka on melko vahvasti raskaana ja kun ei tiennyt Danan leikkitapoja vielä. Dana tosin leikkii tosi nätisti. Kahden pallon leikki, ei ryysi päälle tai näpeille, pudottaa pallon odottaessaan uutta lentävää palloa paitsi, jos maalimies ei ole tarkkana, se sikailee ja vie molemmat pallot.

Näin meillä siten ollaan treenattu hakua. Nyt tosin viimeksi raunioilla ja tänään metsässä Dana on alkanut juosta maalimiehelle karvat pystyssä. Se näyttää enempi vihaiselle kissalle, kun aika pitkä karva on niskasta hännän tyveen saakka pystyssä. Se kyllä irtoaa ohjaajalta hyvin, menee häntä heiluen maalimiehen luokse, kun sellaisen löytää ja leikkii hyvin, mutta ne karvat on pystyssä sinne mennessä. Niinpä soitin kasvattajalle ja kysyin neuvoa moiselle käytökselle. Danaa kuulemma jännittää tilanne ja siksi karvat taivasta kohen. Ja kuulemma jos maalimiestä jännittää kanssa, niin koira reagoi siihen.

Ehkä tuo jännääminen on nyt siitä, kun maalimiehet ei ole enää niin näkösällä, vaan niiden etsimisessä pitää nähdä vähän vaivaa. Tänäänkin oli kaksi pimeää maalimiestä, yksi ääni ja viimeinen oli haamu. Voi olla, että ne pimeät vähän jänskättää. Hyvin kuitenkin menee ja minusta tuntuu, että tuo haku saattaa hyvinkin viedä meitä pitkälle. Koira on ennakkoluuloton ja reipas ja menee maalimiesten luokse mielellään, joten ainakaan ei siitä pitäisi olla kiinni. Pistojen olisi tietysti hyvä olla suoria ja ilmaisuahan ei ole vielä ollut ollenkaan. Mutta onhan meillä aikaa.