Aktiivinen jälkikausi alkoi. Tokihan sitä on ajeltu silloin tällöin, mutta nyt siirryttiin 5 jälkeä/vko tahtiin taasen.

Me ei olla käytetty makkaraa piiiitkään aikaan, koska Dana ei syö sitä. Vauhtia on vaan ihan kamalasti ja tarkkuutta tarvitaan lisää, joten tuli "käsky" tehdä makkarajälkeä. No, minä sitten jälkeä tallaamaan ja makkaraa kylvämään. Virhe. Sen 30 metrin jäljen ajaminen kesti 1,5h. Koira teki kaikki temppunsa, koska se ei halunnut ajaa jälkeä. Hirveä rodeo päällä.

No, eipä muuta kuin soittamaan kasvattajalle, että mitä mie teen. Vesa sanoi, että jotkut koirat vaan on sellaisia, että se jälki on niiiiin paljon kovempi juttu kuin makkara, että ne tuntee sen makkaran lähinnä häiriöksi. Ja etenkin, un koira intopiukeana ajaa jälkeä, sen pää ei kestä makkaraan keskittymistä. Lääkkeeksi tuli ohje tehdä jälki, jossa ei ole makkaraa joka askeleella, mutta 10-15 metrin välein pieni keko, jonka koira voi syödä matkalla, mutta ei ole pakko. Ensin Dana ei meinannut suostua lähtemään edes tolpalta edellisen illan remuamisen jälkeen, mutta lähti sitten kuitenkin. Osan keoista se käveli ohi, osan söi. Mainiota. Lopetin jäljen keppiin.

Seuraavana päivänä hieman jalostin treeniä ja laitoin makkaraa ja keppejä säännöllisen epäsäännöllisesti. Nytkin meni ihan mukavasti - tosin nykäisee kepiltä lähdettäessä. Voisi myös ajaa kuono tarkemmin maassa.

Ensi kerralla jalostan sitä hieman vielä. Laitan kepin jälkeen muutaman askeleen päähän makkaraa, jolloin se toivottavasti hiippailee sinne ja hengähtää vähän. Makkaraa kylvetään keioissa jatkossakin.