Minuu on alkanut mietityttämään tuo meidän hakuharrastus. Sitä on treenattu kuin Iisakin kirkkoa olisi rakentanut ja periaatteessa se menee, mutta hallinnassa on vielä puutteita, samoin koira ei tee siistejä laatikoita vaan etsiminen on vähän vapaampaa. Ja haun arvostelusta on tullut - niin kuin monessa muussaki lajissa - pilkun viilausta, missä syynätään just noita laatikkoja ja muita sen sijaan, että arvosteltaisi koiran halukkuutta tehdä töitä ja koirakon keskinäistä toimimista.

Mietiskelin, että koska hakua kuitenkin on väännetty, olisi kurja heittää se hukkaan. Sitten äkkäsin, että onhan EK. Siellä haun pistepäämä on pienempi eli jos ei työskentelystä irtoakaan niin hyvin pisteitä, sen osuus kokonaisarvostelusta on pienempi.

EK:sta meillä on treenaamatta pudotettu esine ja tarkkuusruutu. Jälki ja esineruutuhan siellä on ja ne menee, joskin esineruudun tarkkomista pitää treenata vielä.

Ollaan aloitettu tarkkuusruutua kotona ihan olohuoneessa. 20 sentin kolikko ja käsky tarkka. Dana äkkäsi sen aika nopeasti. Sama homma pihalla nurtsilla, mutta siellä se alkoi haahuta pitkin pihaa, kun kolikkoa ei ensin näkynyt. Kokeilin kerran metsässä - virhe. Se kokeilukerta ei sinänsä ollut mikään ongelma kun oli hyvin tallattu ruutu, mutta se seuraava kerta esineruutu. Lähetin normaalisti esineruutuun käskyllä esine, niin Dana alkoi pyöriä siinä kohtalaisen lähellä lähetyslinjaa eli se kuvitteli olevansa tarkkuusruudussa. Pöh.

Varmistellaan siis vielä tuota tarkkuutta vaikka kylppärin lankamatolla että saadaan kolikkoa vähän piiloon ennen kuin kokeillaan taas metsässä...