... mutta ei se mitään.

Tuo edellinen hehkutus ei enää aivan pidä paikkaansa.

Dana lopetti viennin tasan tuon kyseisen treenin jälkeen. Pari seuraavaa treeniä uin koiran kanssa ja samalla talviturkki jäi Kallaveteen. Ei ollut lämmintä.

Ehdin tuon vientikurssin jälkeen jopa ilmoittautua kokeeseen. Ja olihan sinne mentävä, kun kerran olin sen maksanut. Kokeessa molempina päivinä Dana teki kaikki muut kolme liikettä virheettömästi. Paitsi sen viennin. Tai vei se sitten loppujen lopuksi, mutta sitä ennen minä ja apuohjaaja käytti sellaiset parikymmentä käskyä ja jouduin tekemään useamman uudelleen lähetyksen, joten nollillehan se meni. Kolmostulos kuitenkin.

Saimme kuitenkin kehujakin tuomarilta. Etenkin toisena päivänä, kun temmottiin sen viennin kanssa, jouduin kutsumaan Danan useamman kerran takaisin luokse, sivulle ja pyytämään esineen minulle käteen, jotta saan sen annettua uudelleen. Tuomari kehui, että minulla on hyvin koulutettu, tottelevainen koira !?! Myös ohjaaja sai kunniaa siitä, että pysyi kaikesta huolimatta paikallaan kuin niitattuna, vaikka koiraa joutui käskyttämään. On siis laulumailla koulutettu hyvin myös ohjaajaa :)

Mutta treeniä joudutaan harrastamaan runsain mitoin etenkin viennin osalta. Nyt tietysti kisataan vielä alokasluokassa, mutta katsellaan jo eteenpäin. Avoimen luokan muut liikkeet ei ole ongelma. Aletaan varmaan treenailemaan myös voittajan liikkeitä. Alla muutama kisakuva. Kuvaajana kaikissa Katja Surakka.

vepe29062013-206-normal.jpg

Liike 3. Veneen haku. Maalissa.

vepe29062013-280-normal.jpg

Liike 4. Hukkuvan haku. Menomatkalla.

vepe29062013-284-normal.jpg

Liike 4. Hukkuvan haku. Maalissa.

Katselin viikonloppuna, kun Dana ahkerasti nuoli nivusiaan ja rapsutteli kainalojaan ja nakersi häntää. Kuulostaa siis niiiiin kovin samalaiselta kuin viime kesänä. Käytiin siis tänään lääkärissä. Ihossa hiiva- ja bakteeritulehdus. Kortisonipiikki ja uusi shampoo, millä sitten useamman kerran viikossa pestään. Kahden viikon päästä soitan, jos iho vielä punoittaa ja saan reseptin eikä koiraa tarvitse käydä näyttämässä.

Onneksi ei tullut totaalista uintikieltoa. Keskustelin lääkärin kanssa siitä, että kun jälki ei nyt kulje, kun koira ei keskity eikä hakukaan ihan oikeasti mene, vaan lähinnä hallintaa tehdään, niin en viitsisi vepeäkin lopettaa. Lääkärin kanssa sovittiin, että treenata saa, mutta sieltä suoraan suihkuun ja pesulle, jotta järvivesi ei pääse iholla olemaan pitkään. Kunhan iho rauhoittuu, päästään taas normaaliin rytmiin.