Meillä käydään tahtojen taistelua.

Oma vika. Mitäs olen ollut reissussa ja treenejä on jäänyt väliin. Dansku oli nyt viikon Karsikon eläinhoitolassa ja sepä ei ole sitten ollenkaan sopiva paikka meidän Danalle. En sen kummemmin raportoi kuin  että hoitajatädillä ei taida riittää auktoriteetti minun pupsille.

Eilen otettiin kunnolla yhteen. Aihe: korvanpuhdistusaineen laittaminen. Kymmenen minuuttia miteltiin voimiamme ja tahtotilaa kunnolla ja kun kesken ei voi jättää, taisto oli kova. Tulos: puhdistusaine korvissa, emäntä siivoaa sen jälkeen ympäriinsä lentäneitä tavaroita. Hammaslakan laittaminen katkenneeseen kulmuriin olikin sitten illalla ihan helppo nakki.

Tänään oli hakutreenit. Siellä testattiin yhtä kaikki. Ai mikä tänne-käsky? Sitä treenataan jatkossa urakalla sitten.

Kokeiltiin taas sitä haukuttamista. Kaksi hakukaveria hetsasi palloilla, patukoilla ja sellaisella isolla patukantapaisella tyynyllä parikymmentä minuuttia. Dana kyllä riuhtoi pallojen perään, mutta ei turhautunut niin paljon, että olisi edes inahtanut. Yritys oli kova. Hetsaajat ja narunpäässäolijakin haukkui kaikki kannustukseksi yhes koos ja silti ei mitään. Mitäpä tässä tilanteessa sitten tekisi => soitto kasvattajalle.

Juttelin Vesan kanssa hetken ja selitin tilanteen. Halusin tietää, hakkaanko päätä seinään tuo haukun kokeilemisen kanssa vai pitäisikö suosiolla luovuttaa. Vesa sanoi, että se saattaa iän mittaan haukahtaa, mutta noilla teräshermoilla ei ehkä sitäkään. Helpommalla pääsen, kun luovutan suosiolla ja teen rullakoiran. Ei se rullakoirakaan huono ole, päin vastoin. Etenkin kuumilla keleillä jopa parempi, kun haukkuminen väsyttää koiran. Niinpä siis rullia ostelemaan ja rullalle opettamaan.

P.S. Saatetaan kokeilla sitä haukkua vielä jossain vaiheessa :)