Uskokaa tai älkää, mutta nyt näyttäisi siltä, että Danan juoksu on vähenemään päin. Ei toki loppu vielä, mutta aika lopuillaan. Meillä vietettiin äsken siivoushetkeä ja imuroitiin  ja luututtiin lattiat enimmistä tahmoista, jotka pikaluuttuamisilta ovat ehkä jääneet jäljelle ja nyt katsellaan tilannetta ja toivotaan, että viikon päästä saapi sitten laittaa luutun sivuun. Ainakin siten, ettei joka päivä luuttuilla enää. Eipä tätä ole kestänytkään vasta kuin 5 ja puoli viikkoa.

Meinasin ostaa Danalle uuden pedin joululahjaksi. Olisin halunnut sellainen nano-pedin, johon ei tartu lika raparipan tassuista. AIka muhkeakin se olisi. Ainut vaan, että olisin halunnut XL-kokoisen (suurimman) ja punaisen. Musti ja Mirri tilasi minulle sellaisen, mutta kuormassa oli vain yksi XL-kokoinen ja sekin oliivinvihreä. Niinpä Dana ei nyt saa sitä petiä jouluksi, vaan se tulee sitten joskus, kunhan saavat varastolta. Ostin uuden Hurtan nahkaisen puolikuristavan pannankin, mutta se pitää käydä vaihtamassa pykälää pienempään. Nykyinen puolikuristava kyllä sujahtaa päähän ihan nätisti, mutta poisotettaessa korvat tuppaa olemaan tiellä. Ei mennyt joululahjan ostaminen kuin Strömsössä. Noh, ostin ison luun, joten pyhiksi on sitten tekemistä meidän neidillä. Siellä kaupassa olil myös Nina Ottosonin älypelejä. Danskulla on ennestään iso DogPyramid ja sen se tyhjentää muutamassa minuutissa hirveällä ryminällä. Mietiskelin, että voisi ostaa ehkäpä toisen, hieman hiljaisemman, älypelin. Esim. DogSpinny saattaisi olla hiljainen, kunhan koira ei ala haukkua sille. Onhan se toki helpoimmasta päästä, mutta saahan noita kavereille kiertoon, jos käy liian yksikertaiseksi. Ja olempa joskus rahaa turhempaankin laittanut.

Ja eipä tuo koira nyt niin tajua onko joulu vai ei. Meillä ei varsinaisesti vietetä joulua eli samaa nappulaa Dansku saa syödäkseen kuin ennenkin ehkä korkeintaan jauhelihalla terästettynä ja samaa vuorokausirytmiä meillä noudatetaan, jos ei lasketa sitä ettei aamulla ole kello soimassa. Se, mitä joululta odotan, on rauhallinen pitkä kävely kirkonkylällä. Raitilla ei taatusti ole illalla ketään ja saan pitää tutkaa vähän hiljaisemmalla. Ehkäpä pakkanen tuosta vähän lauhtuu ja saadaan vähän lumisadetta. Olisi hieno joulukeli.