PK-harrastajat ei ole ihan terveitä.

Täytyy vähän viirata päässä, että ajaa pari tuntia kesärenkailla tottiskoulutukseen, seisoo räntäsateessa kolme tuntia katsomassa muiden treenaamista ja oman koiran koulutuksessa ja ajaa lumituiskussa edelleen kesärenkailla kotiin.

Käytiin tottiskoulutuksessa laulumailla. Kouluttajana oli Riikka I, joka itseasiassa on Savon likkoja, mutta käypi silloin tällöin kouluttamassa muitakin. Malikkaihminen onpi hän, mutta jossain vaiheessa perheeseen on kuulunut myös sakemanni.

Danan kanssa meillä oli prioriteettina eteenlähetys ja saatiin irotukseenkin jotain vinkkiä. Eteenlähetyksessä ongelmana on ollut se, että koira kaartaa vasemmalle. Se toki on vasuri, mutta saisi se suoraan mennä. Nyt treenattiin siten, että Riikka hetsasi eteenlähetysjalkapallolla (iso palkka odottaa kentän laidassa hakijaansa) ja minä lähetin. Koira sai pallon ja toi minulle ja sama homma uudestaan. Ja suoraanhan se meni :)

Tehtiin alussa vähän kokoavaa seuraamista ja sain jälleen kommentteja, että ei uskoisi samaksi koiraksi, joka oli viime keväänä. On sitä tehty töitäkin, mutta tuntuu se silti hyvältä :) Ja Danaa on sanottu vilkkaaksi, energiseksi ym. mutta ekaa kertaa kuulin sen olevan kiihkeä :)

Keskusteltiin myös koirien ominaisuuksista. Treeniporukka tykkäsi siitä, että Danalla riittää virtaa tehdä ja se tosissaan tykkää tehdä ihan kaikkea. Myös tottista. Treenikaverilla on sakemanniuros, jolla on myös ominaisuudet kohdillaan. Sirrac on kova työmies ja käyttövaliokin vielä. Alkoivat puolileikillään pohdiskelemaan, millainen yhdistelmä Sirrac ja Dana olisi. Ja kieltämättä ei huono. Tuloksena olisi luultavasti koira joka tekee uupumattomasti duunia innolla ja on terverakenteinen. Valitettavasti Danan jalostusarvo tyssää allergiaan. Sakemanniliiton jalostustoimikunta ei suosittele allergisen koiran käyttämistä jalostuksessa. Toki, voi olla, että tuo on vaan huonoa tuuria, eikä kulje geeneissä, mutta eipä noista ikinä tiedä.

Oltiin tänään hakutreeneissä. Jatkossa meidän treeni keskittyy rauhoittumiseen. Jos ensi kesänä olisi tarkoitus tehdä HK1 eli haun alokasluokka, pitäisi koira pysyä näpeissä. Tuomarin luo ja siitä eteenpäin, kun mennään irti eikä kiskota emäntää autolta saakka.