Vauvasta on tullut nuori nainen.

Pääkoppa on edelleen ihan teini ja korvat on mukana vain toisinaan, mutta nyt on menossa eka juoksu. Odottelin juoksua tulevaksi jo aiemmin, koska Danan sisko sai ekan juoksun jo muutama kuukausi sitten. Juoksi pitkään ja hartaasti ja vielä kahteen kertaan peräkkäin. Siskokset on kuitenkin kasvaneet sen verran tasatahtia ja Danskukin vähän niin kuin teki juoksua samoihin aikoihin, mutta eipä näkynyt. Juttelin kasvattaja-Vesan kanssa puhelimessa ehkä kuukausi sitten ja Vesa sanoi, että kyllä se 9-10 kuukautisena juoksee. Näköjään mies tiesi, mistä puhui. Danan juoksu alkoi 9,5 kk:n iässä :D

Nyt on puolitoistaviikkoa takana ja hyvin on mennyt. Muutaman kerran alkuajasta se leikki naapurin poikakoirien kanssa valvovan silmän alla, mutta nyt on leikit leikitty vähäksi aikaa. Katsellaan sitten uudestaan kun juoksu loppuu. Pöksyjä ei ole tarvittu vielä. Ekana parina päivänä näin lattialla pari tiplua ja sen jälkeen tyttö on pitänyt itsensä niin siistinä ettei osumia näy kuin lumessa pissihetkien jäljeltä.Saapi nähdä kuinka loppuaika menee. Nyt aletaan kuitenkin lähestyä niitä kiihkeimpiä päiviä, kun olisi kova hinku kokoajan pihalle. Itku-Iita :)

Danalla on kaksi puolta. Kotosalla se on nätisti, mutta pihalla ja etenkin hihnan päässä hyvinkin arvaamaton. Siksipä ei ihan ketä tahansa uskalla päästää lähelle. Meillä on nyt perjantaina ja lauantaina käynyt muutamia naapureita kahvilla ja on ollut mukava näyttää, miten minun villikkoni osaa olla nätistikin. Toki alkutervehdykset ovat varsin kiihkeitä ja siksipä olen ohjeistanut vieraat ihan ensiksi istumaan, mutta kun nuuskutukset on nuuskuteltu ja pari kertaa yritetty hypätä syliin emännän tiukkojen kieltojen säestyksellä, Dana menee sivummalle makaamaan ja ihmiset saavat kahvitella rauhassa. Uskoisin, että minulla on vielä joskus hyväkäytöksinen koira :)