Yep, hakukausi on virallisesti aloitettu.

Sunnuntaina käytiin pienellä porukalla katsomassa, miten se ukko nousee metsästä. Koska tuuli pyöri alueella kuin väkkärä, katsottiin parhaimmaksi tehdä Danalle haamuja. Ilman ilmaisua, ihan vaan suoralla palkalla.

Jännän sinänsä, ekalle haamulle se vippasi ihan eri suuntaan, mutta veti sitten kulmalla haamulle. Kahdelle seuraavalle se lähti suoraan, mutta puolessa välissä teki kaarroksen ja meni maalimiehelle vähän sivusta. Epäilen, ettei se todellakaan ole haluttomuutta mennä maalimiehelle, vaan jotain ihan muuta.

Maanantaina meillä oli virallisen ryhmän treenit, jossa kokeiltiin lähinnä näyttöjä, koska ryhmän koostumus oli uusi. Minulla ei siis ole yhtään samaa treenikaveria ryhmässäni kuin viime vuonna. Ihan hyvä sinänsä, eipä pääse urautumaan. Kerroin ryhmäni vetäjälle Danan koukkauksista ja hän epäili, että koska koiralla on varsin huono näkömuisti, Dana teki pienen kierroksen, otti kiinni maalimiehen hajukeilan reunasta ja seurasi sitä maalimiehelle. Ei kuulemma ihan huono veto.

Tehtiin tosiaan hakutreeneissä ihan kenttäilmaisuja. Koko setti. Dana teki neljä maalimiestä ja pääasiassa se meni ihan hyvin. Tosin toisella maalimiehellä se äkkäsi kentällä jonkun putken pätkän, mitä piti käydä haistamassa ja se operaatio sekoitti sen pasmat ihan totaalisesti. Se painui rullineen takaisin maalimiehelle ja jäi kököttämään sinne. Jonkin aikaa meni ennen kuin se sai koottua ajatuksensa ja tuli tuomaan rullan ohjaajalle. Vetäjän mielestä voisi ilmaisun viedä jo maastoon.

Tässä taas nähdään eri koulukuntien ajatukset treenaamisesta. Toisten mielestä suora pisto on suora pisto eikä ylimääräisiä mutkia suvaita, toiset taas kannattavat oma-aloitteista työskentelyä. Samoin jotkut ovat sitä mieltä, että ilmaisu vasta sitten, kun koira pystyy haravoimaan koko 300 metrin alueen kevyesti ja toisten mielestä ilmaisu samantien mukaan.

En jaksa ottaa stressiä siitä vielä, katsotaan muin menee. Voi olla, että virallisessa ryhmässä tehdään koko kuviota ja kaveriporukassa pistoja. Ei se koira siitä rikki mene.

Tänään alkaa BH-kurssi, jonka tavoitteena on siis antaa valmiudet BH-kurssin läpipääsyyn. Me mennään sillä mentaliteetilla, että otetaan neuvot ja hifistelyt vastaan, hiotaan niitä kesä ja elo-syyskuussa kokeeseen. Paikallaanolo on vielä treenaamatta. Viikoloppuna mennään Teemu Parviaisen oppiin. Katsotaan, mitä sieltä jää käteen.