Saatiin lunta! Ja sitten se lumi suli pois :( Mutta hetken aikaa Dana sai toteuttaa lumikokkareidentuhoamismaniaansa. Uutta lunta siis odotellessa :)

Meille ei kuulu kummempia. Syksy ja talvi on siitä kurjaa aikaa, että ulkona on kylmää ja märkää ja etenkin pimeää, joten treenaaminen vähän jää vähemmälle. Osittain myös siksi, että tottiskenttä on sen verran syrjemmässä, ettei siellä ole valoja. Myös jälkeä on mukavampi ajaa edes hämärässä kuin pilkkopimeässä. Teen tosin välillä sitäkin. Sitä varten on autossa otsalamppu mukana.

Jälkeä on siis ajettu. Se meidän syyskuinen jälkikuuri lisättynä satunnaisen säännöllisillä jatkotreeneillä vaikeuttaen jälkeä on tehnyt tehtävänsä. Viikko sitten tallasin n. 1,3 km:n jäljen, jossa oli 8 keppiä, 5 kulmaa, 2 tien ylitystä, pari vaikeampaa kohtaa kuten puunrunkojen ylitystä ja jyrkempää kohtaa, jossa piti pyytää koiraa odottamaan, jotten tuiskahda turvalleni. Jäljellä oli ikää n. 2,5 tuntia. Dana ilmaisee kepit, vaikka on hieman haluton nostamaan niitä ylös, koska jälki on mukavampi. Kulmat menee pienellä häsellyksellä (ohjaajan pitää lukea koiraa tosi tarkkaan), mutta jälkeä Dana ei jätä. Ohjaaja on lähinnä jarruna, jotta vauhti ei kiihdy liikaa. Ei siis ihan FH-jälkeä, mutta metsässä sillä ei ole niin väliä.

Ainut kunnon treenaamisen paikka on jana. Dansku lähtee tosi helposti takajäljelle, joten suunta on saatava muuttumaan. En toki ole ylimielinen. Onhan tuossa jäljellä vielä treenattavaa, mutta tuo jana on ehkä kriittisin noin niin kuin alokasluokkaa ajatellen.

Ollaan kanssa vaihdettu sapuskaa. Sain mahdollisuuden testailla Happy Dog -ruokaa. Aiemminhan Dana söi ANFin chicken&ricea, koska se oli ankkaruoan lisäksi ainoa, missä ei ole maissia. Tuo maissittomuusvaatimus on iso rajoittava tekijä ruokavalinnassa ja maissittomia sapuskoja ei ole ihan joka oksalla. Joka tapauksessa Happy Dogilta löytyy Danalle sopivia ruokia kaksi: Karibik ja Africa. Molemmat kuuluu Sensible-sarjaan, joka on suunniteltu herkille koirille. Kokeiltiin ensin Karibikia, joka tuntui sopivan Danalle hyvin. Ei muutoksia vatsan toiminnassa ruoan vaihtuessa eikä kuppiin jää mitään. Itseasiassa ruoan saatuaan, Dana tulee hiimailemaan, josko löytyisi jotain lisää. Se tuskin on tottunut noin paljon isompiin annoksiin, joten ruoka lienee niin hyvää, että se haluaisi lisää. En ole itse maistanut. Nyt ei tosin saatu Karibikia, joten otin Africaa. Siinä on vielä vähemmän aineksia kuin Karibikissa, mutta sepä ei haittaa. Ruoka on huomattavasti kalliimpaa kuin ANF, mutta mitäpä sitä ei koiransa eteen tekisi :)