Danaan iski joku suu- ja sorkkatauti.

Tästä voi raportoida vasta nyt, koska viikko sitten ei ollut tietoa, tokeneeko. Noin viikko sitten la-su yönä, Dana alkoi oksentaa. Sitä kesti koko yön. Kerran tai kaksi su iltapäivänäkin. Ongelmaksi muodostui se, ettei Dana juonut ollenkaan. Ei pisaraakaan. Soitin Tuhatjalan päivystykseen ja lääkäri epäili jokon vierasesineen aiheuttamaa vatsanärsytystä (söi luun iltapäivällä), akuuttia vatsakalvontulehdusta tai mahatautia eli virusta tai bakteeria. Nykyään ei myrkytystäkään voi sulkea pois kuvioista. Neuvoi ostamaan yhtä ihmisten närästyslääkettä, mikä tekee vatsaan kalvon ja helpottaa oloa. Ja pakkojuottamaan. Ostin myös nesteytysjauhetta.

Pari vuorokautta meni siinä, että koira makasi lattialla ja nukkui ja aina ohikulkiessani ruuttasin muutaman millin liuosta sille suuhun. Eipä ne kokonaismäärät olleet kummoisia, mutta jotain kumminkin. Soitin ell:lle vielä ja kysyin, kuinka pitkään odotellaan. Tuli neuvo, että keskiviikkona tiputukseen, jos ei tila muutu.

Tiistai-iltana ostin sitten "keittiön tervehdyksen" eli kaikkea mahdollista herkkua, mikä saattaisi mennä ja kasasin kuppiin riisiä, raejuustoa, naudan jauhelihaa, maksalaatikkoa, maksamakkaraa, märkäruokaa, kananmunankeltuaisen ja puolikkaan banaanin. Jos edes jotain menisi. Ensimmäisenä hävisi märkäruoka maksamakkara, kanamuna ja banaani.

keitti%C3%B6mestari.jpg

Olin tyytyväinen jo siitä. Dana meni nukkumaan, mutta muutaman tunnin päästä se kävi syömässä loputkin. Jee! Syöttelin sitten märkäruokaa pari päivää ja siirryin pikkuhiljaa takaisin nappulaan. Viikko taudin jälkeen se syö noin 75% normaalista annoskoosta. Ei vaan jaksa enempää. Ehkäpä tämä tästä.