Omituinen otsikko näin parinkymmenen asteen pakkasilla ja hankikelillä, eikö?

Eilen oli hakuilta. Ihan sisätiloissa. Paikalla oli hakua pidempään harrastanut ja koiransakin taisi olla valioinut tai ainakin lähellä on. Aluksi oli tunnin verran ns. luentoa, jossa kouluttaja kertasi kuinka hän lähtisi rakentamaan hakukoiraa. Sen jälkeen sai kysellä ja porukalla mietittiin ratkaisuja ongelmiin.

Kyselin tietysti ratkaisua siihen, ettei Dana tule luoksen treeneissä, jos se ei heti löydä maalimiestä. Metsälenkillä se kyllä tulee ja palkkaan sen joka kerran, mutta kun se saa liivit päälle ja mennään treeneihin, se kuuroutuu samantien. Kouluttaja ehdotti metsälenkkejä liiveissä. Toinen, mikä todennäköisesti toimii ehkä paremmin, on se, että ennen kuin treenit alkaa, sitä lähetellään pistoille tyhjälle alueelle. Ja huudetaan takaisin. Ja palkataan. Sitä testataan sitten keväällä.

Kyselin myös ilmaisusta. Meillähän ei ole vielä ilmaisua tehty. Syy, miksi olen viivytellyt on se, että olen halunnut nähdä haukkuuko Dana sittenkin ja toiseksi olen ollut laiska tekemään irtorullia loppuun. Dana on alkanut piippailla, joten haluan vielä nähdä aukaisisiko se sittenkin sanaisen arkkunsa. Agressio- ja vahtihaukuthan sillä löytyy. Se ei vain ole aikaisemmin turhautunut. Ihmisten leikki ei sitä turhauta, joten pitää kokeilla, jos toisen koiran leikki turhauttaa. Molemmat luonnollsesti hihnassa ettei vahinkoja pääse sattumaan. Edistyminen riippuu koirasta. Voidaan kuulemma tehdä kaikki muu melkein valmiiksi ja ottaa ilmaisu vasta sitten.

Kouluttajan mielestä meillä on Danan kanssa haussa vain positiivisia ongelmia. Kuulostaa mukavalta. Ei sitten muuta kuin ongelmia kimppuun :)