Ensiksikin, meille ei sovi treenitauot.

Melkein kolmen viikon haku- ja tottistauko aiheutti sen, että ennen taukoa, minulla OLI BH-valmis koira. Nyt on pari viikkoa mennyt paukuttaessa tottista taas kuosiin. On se melkein samoissa, kuin ennen taukoa, lukuunottamatta tolkutonta kuumumista.

Se kuumuminen näkyykin sitten hakumetsässä. Kerkesin jo soittaa kasvattajalle ja kysyä vinkkiä, kun koira viduilee minulle. Eipä muuta vinkkiä ollut tarjolla, kuin pitkä liina perään, mistä saa pysäytettyä ja rankaistua koiraa väärästä toiminnasta.  Luonnetestituomarin epävirallinen arvio oli, että Dana itseasiassa kuumuu niin pahasti, että se menettää työskentelykyvyn kokonaan ja purkaa painetta juoksemalla. Voi olla, että se kettuilee kanssa, mutta kuumumista on huomattavia määriä. Niinpä meillä aloitetaan haku vähän niin kuin alusta.

Mutta liinavinkki otettiin käyttöön. Nyt Danalla on hiljentymishetki keskilinjalla aina tarvittaessa eli aina ennen maalimiestä, se lähetetään maasta käsin, maalimies on näkösällä ja rauhassa, jos täytyy liikkua, niin ERITTÄIN rauhallisesti. Mitään ei nostateta. Rullakuvio pidetään mukana, mutta Danalla roikkuu viiden metrin liina pannasta, josta maalimies voi vetäistä, jos koira meinaa lähteä litomaan värään suuntaan. Itsehillintää siis harjoitetaan.

Ai joo, ja tuosta takapakista jotuen, meidän päälaji vaihtuu jälkeen. Se tuntuu Danalla oleva selkäytimessä. Plus, että koira on jäljellä kiinni kokoajan. Saadaan rauhallista tarkkaa työtä tehtyä. Ehkä. Menoa saadaa hiljennettyä jäljen iällä ja ripottelemalla matkalle vaikka esineruutuesineitä, jotka on tuttuja ennestään. Tämä siis ennen keppien treenausta.

Toisaalta Vesa kasvattaa jälkikoiria, joten kasvattajalla itsellään ei liene vastaväitteitä uravalinnan suhteen.

Joku lienee huomannut blogin yhtäkkisen alastomuuden. Yep. Ei yhtäkään kuvaa tallessa. Kiitos vuodatus.net:in serverisaliin osuneen virtapiikin ilmeisesti salaman tai ukkosen seurauksena, mm. kaikki 2009 alusta laitetut kuvat ovat kadonneet kuin tuhka tuuleen. Tässä blogissa ehti olla palttiarallaa 40 kuvaa eri postauksissa ja en ala laittamaan niitä enää paikoilleen. Siksipä yritän saada kuvan vaikkapa seuraavaan postaukseen, jolloin päästään aloittamaan uusi aikakausi. Joku profiilikuva ptää kuitenkin kaivella. Jostain.