Tällä viikolla on tapahtunut kaiken näköistä.

Tiistaina oltiin koulutuskentällä ihan hyvällä menestyksellä liikenteessä. Emäntä tosin veti lopussa vähän isommasti turvalleen ja siksi könkkää nyt lonkkavaivaisena. Ei menny treenit niinkuin Strömsössä :) Onneksi kouluttajana oli Virve, joka otti Danskun hihnan ja touhusi sen kanssa sillä aikaa, kun emäntä puhalteli ja tarkasteli kentän nurtsia lähietäisyydeltä :)

Keskiviikkona käytiin sitten opiskelemassa leikkimistä. Ihan ohjatusti vielä. Paikallinen saksanpaimenkoiraliitto piti leikki-illan koulutuskentällä. Normaalisti en pääse osallistumaan keskiviikkoillan koulutuksiin, koska olen töissä niihin aikoihin, mutta nyt sain sovittua työkaverin kanssa, että pääsen, koska koulutuskerta oli niin erityinen. Ilmeisesti tieto leikkikoulutuksesta ei ollut tavoittanut jäseniä tai siitä ei oltu kiinnostuneita, sillä paikalla oli vain Dana ja Ike. Oli siellä Apekin, mutta se on konkari ja sillä on homma hallussa :) Me sitten leikittiin Danskun ja Iken kanssa vuorotellen. Opeteltiin siis lähinnä oman kehonkielen hallintaa leikkitilanteissa. Danalla on taipumus omia leluja, joten leikkiopissa yritettiin kääntää asetelma siten, että emännän kanssa on mahtavaa leikkiä ja sille kannattaa tuoda leluja. Ihan hyvin homma onnistui. Dana tosin tarvitse vielä liinan avukseen eli kun neito lähtee kipittämään lelun kanssa pois päin eikä ole moksiskaan kutsuista, vedetään se hellästi liinan avulla luokse, kehutaan ja taputellaan, mutta ei kosketa leluun. Minulla tosin on toistaiseksi vain 10 metrin jälkiliina, mikä on aivan liian pitkä. Siihen sotkeutuu. Talutushihna on taas piirun verran liian lyhyt eikä siitä oikein asa kiinni, kun on tarvis, joten tie vienee hihnakauppaan hakemaan kolmen metrin liinan.

Dana pääsi sitten kokeilemaan koirahoitolaelämääkin. Emäntä oli to-pe reissussa ja nyt ei voinut Dansku tulla mukaan, joten oli etsittävä majapaikka. Ja täällä meidän nurkilla on ihan hyvä ja vieläpä edullinenkin. Kyllähän se oli hieman surku, kun ajoin hoitolan pihasta, niin kuulin kun Dana jäi haukkumaan, mutta tolkutin itselleni, että se on vaan yksi yö. Kyllä se siitä. Tämä oli siis toinen yö erossa. Hyvinhän tuo oli mennyt. Tyttö oli käyttäytynyt nätisti, eritoten sen jälkeen, kun muille koirille louskuttaminen oli saatu loppumaan. Ottavat kuulemma toisenkin kerran hoitoon ihan mielellään :)