Noniin. Viimekesäinen toistuu eli kutisee kutisee kutisee.

Käytiin tänään eläinlääkärillä, toista kertaa tänä kesänä. Pari viikkoa sitten käytiin ekaa kertaa, kun Danan kainalot oli karvattomat, nivuset kutisi ja häntääkin se jyrsi. Iholla oli hiiva ja bakteeritulehdus. Reissun saaliina oli kortisonipistos ja lääkeshampoo. Me sitten ollaan käyty suihkussa keskimäärin joka toinen ilta. 10 minuutin vaikutusaikoineen se kestää vajaa puoli tuntia. Ja makkaraa kuluu kiitettävästi.

Kutina ei kamalasti rauhoittunut, joten kiikutin sen tänään takaisin. Hiiva oli poistunut iholta, mutta bakteeri jäänyt. Samoin toisessa korvassa kutkaa sama coctail kuin aikaisemmin iholla. Nyt sitten mennään antibiooteilla ja canofitella. Suihkun saa sentään jättää piakkoin pois.

Kysyin lääkäriltä varovasti, onko tämä nyt sitten jokakesäinen riesa, vaikka siedätetäänkin. Kuulemma hyvällä todennäköisyydellä tätä jatkuu sen seuraavat 10 vuotta. Siedätys, kun ei pure kaikkiin koiriin. Dana vaikuttaisi olevan siinä kastissa. On olemassa atooppiselle iholle tarkoitettu lääke, jota voisi käyttää. Plussana voidaan pitää, että sen pitäisi lopettaa oireet alkuunsa. Miinuksena sitä, että se on törkykallista. Tosin, meidän käyttöaika kesässä olisi vain kolme kuukautta, joten se ei kirpaise aivan yhtä paljon. Hintaa tuolle tulisi ehkä noin 250€. Keski-Euroopassa se on kuulemma vielä kalliimpi troppi.

Näin siis mennään. Jälkeä ei ole ajettu kuukauteen ja haussakin keskitytty lähinnä hallintaan. Sitä kyllä tarvitaan. Vepeä saatiin jatkaa sillä ehdolla, että suoraan treeneistä suihkuun. Tätä on sitten noudatettu. Positiivista on, että Danan olo kai hiukan helpottui, koska ekan ell-reissun jälkeen se alkoi viemään vepessä. Olen tosin pitänyt aivan tarkoituksella matkan hieman vajaana. Varmistetaan nyt sitä ja pidetteään matka täysipitkäksi hieman ennen kisoja.

Katsotaan, saanko vinttikoirasta kuvankin laitettua. Ei siis vinttikoira siksi, että Dana olisi laiha. Ei suinkaan. Ihan sen saman painaa kuin ennenkin. Sen paino vaihtelee 27 ja 30 kg:n välillä riippuen vuoden ajasta ja treenin määrästä. Vinttikoiramaisuus tulee siitä, että sen uuma näyttää ohkaiselta, kun siltä puuttuu vinusten kohdalta mahakarvat.