Hakutreenejä taas. Me meni hyvin, huonosti ja hyvin huonosti.

Parin viikon takaa, meille jäi treenattavaksi ylämäki. Pari viikkoa sittenhän Dana ei omin nokkineen mennyt mäen laen yli maalimiehelle, vaan jäi palloilemaan juuri vähän ennen lakea. Samoin oli viime viikolla. Nyt tehtiin siten, että maalimies lähti kävelemään kelkkauraa/tietä pitkin ja minä hain sillä aikaa koiran autosta. Kun koiran kanssa päästiin lähetyspaikalle, maalimies oli melkein mäen laella. Siinä hieman hetsailin sanoilla ja kun maalimies kääntyi huitomaan käsillään, päästin koiran ukolle. Sinne hävisi mäen taakse ensin maalimies ja koira perässä. Tämähän meidän tavoite olikin. Tässä oli se hyvä osuus.

Dana oli käynyt maalimiehellä, ottanut rullan, mennyt jollekin hajulle, juossut takaisin maalimiehelle, ottanut rullan, hairahtanut taas johonkin, mennyt maalimiehelle, ottanut rullan, käynyt vielä jossain ennen kuin mennyt maalimiehelle, otti rullan ja lähti linjalle. Sitten se pudotti rullan suustaan 10 meträ ennen minua ja alkoi haahuilemaan hajuille. Ei näin. Siispä lähetin sen uudestaan, jolloin homma meni kuin strömsössä.

Toiselle maalimiehelle se jäi haahuamaan vähän kuin seurustelua kaipaisi. Otti rullan, juoksi puoleen väliin ja jäi syömään lunta. Ja toisteli sitä muutaman kerran. Argh! Kolmaskaan ei mennyt ihan niin kuin piti. Samaa haahuamista. Ihme juttu.

Koira on tehnyt tosi särmästi duunia koko talven ja nyt tällaista pööpöilyä. Lieneekö syynä juoksut vai mikä, mutta meillä palataan ainakin hetkeksi takaisin irtorulliin ja taidampa nappaista pantaan myös liinan, jotta maalimies voi vetäistä takaisinpäin, jos meinää ajatus harhailla.

Toisaalta talven treenit on voineet olla Danalle liian helppoja ja se on vähän turhautunut. Toisaalta, se saattaa taas testata rajojaan. Positiivista on, ettei se ole missään vaiheessa testannut oloaan maalimiehellä eli ryysinyt tai käynyt näpeille, joten siltä osin ollaan turvassa.

Treenikaverilla oli muuten lapsi mukana. Arviolta ehkä 9-vuotias tyttö. Heillä itsellään on valkkari ja aiemmin ilmeisesti sakemannejakin. Kysyin, voidaanko harrasta lapsisiedätystä, kun Dana on duuninsa tehnyt. Se kuulemma sopi. Tyttö oli keskilinjalla muun porukan kanssa, kun Dana pääsi vapaalle. Mitä tekee koira? Käy tarjoamassa häntä heiluen lapselle lelua, että leikitään! Ei aggrea, varautumista tai mitään muutakaan turhaa. No, lapset leikki hetken yhdessä. Olen kovasti ylpeä tästä toiminnasta :)

Lumet on sulaneet ja metsässä riitti vettä. Parhaimmillaan humpsahdin puolta reittä myöten hankeen. Ei siinä mitään, jos siellä olisi ollut vain lunta, mutta lumen alla oli puoleen sääreen saakka vettä. Mukavasti lotisi kengät, kun kävin treenien jälkeen kaupassa :P

Pientä päivitystä naapurin Hertasta. Tulin itseasiassa siihen tulokseen, että se on sittenkin bostoninterrieri. Reilu viikko sitten pääsin aamutuimaan seisomaan hangessa, pitämään Danaa kiinni ja tuuppimaan Herttaa kauemmas aidasta. Dana, kun mahtuu päänsä työntämään aidan isoista rei'istä. Hertta on puolivuotias varaukseton ja utelias koira. Nyt, kun pihasta on käytännössä lumet sulaneet kokonaan ja aidan alaosan pienemmät reiät ovat paljastuneet, ei ole niin paniikki enää. Hertta ei toivottavasti mahdu niistä läpi. Sitäpaitsi luulen Hertan isännän ottaneen vinkkini onkeensa ja pitävän Herttaa hihnassa ulkoreissuilla. Ainakaan ei ole pikkukoiraa aidalla näkynyt. Sinne pihaan on ilmeisesti kesällä tulossa aitaa.

Meidän aidassa on pieni valuvika. Portti on sen verran painava, että se vääntää porttitolpan kenolleen ja portti ei pysy kiinni. Mietiskelin, että ostanko ihan perinteisen säpin vai pönkkäänkö molemman puolen tolpat. Ensimmäinen vaihtoehto on helpompi toteuttaa yksin - ja halvempi. Taidan kokeilla sitä ensin.