Nyt alkaa treenipäivityksiä paukahdella useamminkin.

Eli, edellisen pööpöilypäivityksen jälkeen on tämä koirakko suunnannut tarmonsa irtorullailuun. Jotkut treenaavat pelkillä irtorullilla ja ottavat vasta kisassa kiintorullan käyttöön. Ajattelin itse (hieman soveltaen) käyttää tätä samaa tekniikkaa. Rulla killuu kaulassa, mutta maalimies tarjoaa irtoversiota.

Nyt muutaman kerran on taas treenattu kenttätreeninä pelkkää rullantuontia ja se alkaa kohta olla aika näpsäkkä taas. Olettaen, että ukko pitää rullaa täysin selkä koiraan päin. Dana nimittäin lyö jarrut päälle tasan ukolla, jolloin se hujahtaa vähän ohi ja paluumatkalla ottaa rullan, jolloin se on valmiiksi kuono keskilinjaa kohti. Sen sijaan, jos ukko pitää rullaan sivulla ja Dana pääsee nappamaan sen jo menomatkalla, sen ajatus katkeaa ja se jää hajuille. Lisää treeniä siis.

Tottiksen puolella ollaan väännetty nyt jääviä. Sen treenaamiseen, kun tarvitsee kaksi. En voi oikein kunnialla itse syynätä, milloin koiralla on oikeasti takamus maassa ja milloin se vaan kyykistelee. Haettiin kanssa sivun ja seuraamisen paikkaa siten, että koira oli liinassa, jonka toisessa päässä oli appari. Otin askeleen eteen, annoin käskyn ja kun koira oli just asettumassa paikalleen, appari nykäisi liinasta, jolloin koira ei pääse hinautumaan liian eteen. Sekin alkoi mennä hienosti.

Lopussa vedettiin vielä yli puolen vuoden jälkeen paikallaoloa. Jälleen appari liinan toisessa päässä. Danalla ei ollut kiire minnekään, joten ehkä se siitä :) Mutta vielä pari kk mennään noin. Silti, taitotyttö minulla <3