Nyt ei kannata ymmärtää väärin, ei meillä sentään koiria hakata :)

Keppi on tässä tapauksessa sellainen metrinen kepukka, jolla ohjaan Danan takamusta oikeaan asentoon perusasennossa ja seuraamisessa. Riikka tosin käski sanoa sitä kosketuskepiksi, jotta ei saada niin paljoa vinoja katseita kentällä :)

Aloitettiin seuraamisen harjoittelu ihan alusta. Tämä siksi, että koirani toinen nimi oli Samsonite ja sitä ei parhaalla tahdollakaan voinut sanoa aktiiviseksi seuraamiseksi. Nyt ollaan otettu pieniä askelia pallo taskussa ja hienosti on lähtenyt kulkemaan. Dana vaan alkaa aurata aika helposti eli pyrkii eteen, mutta se keppi on sitä varten, että se persus ohjataan takaisin sinne pään takapuolelle ohjaajasta taaksepäin eikä sivulle.

Danan kanssa touhutessa pitää vaan olla tarkkana ja nopea. Nimittäin jos perusasennossa se menee vinoon ja se ehtii laskemaan sen ahterinsa tantereeseen, se on sitten siinä. Yritin vähän koputella lonkkaa, että siirtyisi suoraan, kuitenkin vailla mainittavaa menestystä.

Mutta nyt se jokatapauksessa on alkanut kekottaa ja kulkea vieressä lyhyitä matkoja ja odottaa milloin pallo lentää.

Toinen, mitä treenattiin tänään ja jatkossa joka kerta on paikallaan olo häiriönalaisena. Onni-rotikka touhusi kentällä, me oltiin Danan kanssa tekemässä lyhyitä paikallaanoloja ja nopeita maahanmenoja ja Pola-snautseri  toisessa nurkassa vastaavia. Silloin, kun Onnia kehuttiin kovaan ääneen, Dana vähän katteli sinnepäin, muuten oli hyvin kontaktissa.

Ehkä se on ihan hyvä koira :)