Eikö se mene niin, että just kun homma alkaisi menemään putkeen, tulee Mr. Murphy ja muistuttaa olemassaolostaan? No ei, kamalan paha tilanne ole, mutta vähän kismittää.

Emäntä oli heinäkuun puolesta välistä elokuun alkuun leirillä ilman koiraa ja Dana joutui siis hoitoon. Olen käyttänyt Tassuparkkia, koska siellä on jämäkkä omistaja ja hän tuntee Danan kaikkine vikoineen päivineen. Homma siis siellä toimii ja voin luottaa että koira tulee hengissä ja terveenä kotiin ja vahinkoja ei pääse sattumaan.

Hoidosta tullessaan, Danalla oli kainalot ja kaula karvattomina. Ajattelin, että se on ollut jotain stressin aiheuttamaa sijaistoimintorapsuttelua, kun hänet on hyljätty. Hoidossa syödään Jahti&Vahtia, joka on melko hyvänlaatuista ruokaa ja on sopinut ennenkin Danalle. Kotosalla loppui Josera, joten ostin J&V:tä tilalle siksi aikaa, että saadaan uusi lähetys Saksasta, koska Joseraa ei saa ostettua täältä lähimailtakaan.

Samoihin aikoihin Danan selästä hävisi karvat raunioilla, kun se punkersi yhdestä melko ahtaasta (= hieman sakemannia pienemmästä reiästä) tsekkaamaan kolosen, jonka yläosassa oli kaikesta päätellen, jokin pelti. Danan selässä oli nimittäin pari pitkittäistä kohtaa, josta oli kuin partahöylällä vedetty kaikki karvat. Iho oli sentään ehjä eikä se kummoisesti selkäänsä aristanut, joten ulkoisia vautioita kummempaa ei ollut.

En hätäillyt karvanlähdöstä, koska nyt on se kausi muutenkin ja meille noita accidentteja välillä sattuu, ennen kuin lavoista alkoi lähteä karva lämpäreinä. Vähän kuin poroilla karvanvaihtoaikaan, mutta sillä erolla, että minä nypin isoja tuppoja pois. Koira rapsutteli itseään melko ahkeraan ja kun kielsin, se painui toiseen huoneeseen rapsuttelemaan. Hännänkin se oli nakertanut yläosasta ihan lyhyelle karvalle.

Soitto Martinalle (Tohtori Kontu) ja koira lääkäriin. Reissun seurauksena emäntä oli useamman satasen köyhempi, koiralla kortisonipiikki, 10 pv:n antibioottikuuri, furrauskäsky jokapäivä 10min, pesu lääkeshampoolla 2-3 krt/vko ja allergiatestit verikokeella. Tuloksia odotellaan kuukauden verran. Dana vihaa pesua, mutta ei mahda mitään. Pesen sen aluksi joka toinen päivä ja sitten harvennan pesukertoja joka kolmanneksi päiväksi.

Ruoka on pudotettu ehdottomalle Josera sensitivelle, koska se on pärjännyt sillä 2,5 vuotta ilman oireita. Makupaloina ei saa käyttää nakkeja tai lihapullia vaan mahdollisimman puhdasta ja lisäaineetonta, joten vanha kunnon valkosipulikana on otettu taas käyttöön. Sitä muuten kuluu noilla suihkureissuilla.

Ja mikä Danalla on? Sillä on ihossa hiiva, vepeturkissa muhinut pöpö ja jokin allergia. Koko coctail on tehnyt siitä lähes kapisen ketun näköisen. Nyt on vepekausi tohtorin määräyksestä loppu ja seuraavan kerran uidaan vasta ensi keväänä. Toki se kastuu, kun pesen, mutta turkki kuivuu nykyisellään melko nopeasti ja illan viimeinen pissireissu tehdään BackOnTrack-niskassa.



Vähän reppanaltahan se näyttää ja tuo jyrsitty häntä ei tässä kuvassa näy. Ennen niin pörheä sakemanni on muuttunut käytännössä pohjavillattomaksi lyhytkaivaiseksi, mutta jospa lääkinnällä saadaan koiralle karva talveksi.

Näillä nyt sitten mennään. Tottista tehdään, mutta meidän molempien rakastama vepe on nyt toistaiseksi pannassa :(