Eilen satoi lunta tänne meillekin. Tällä viikolla on monena päivänä mennyt töissä niin myöhään, että kun on aika mennä lenkille, on metsässä jo varsin hämärää, Siksi lenkit ovat olleet hihnalenkkejä, mitkä eivät koskaan korvaa sitä, kun sakemanni höyryää vapaana pitkin metsää. Arvatkaa vaan, kun siihen lisää kymmenen senttiä lunta... Minulla on varsinainen sähikäinen hihnan päässä. Huomenna on pakko päästää se jossain riekkumaan.

Nyt kun sitä lunta tuli, tuli myös jääkalikat. Dana rouskuttelee niitä varsin mielellään. Tosin se löytää matkalta aina jotain syötävää. SIksi olen melkoisen onnellinen, ettei meidän nurkilla ole vielä ollut lihapullamyrkyttäjiä. Kaikki vähänkin syötäväksi kelpaava nimittäin katoaa alle nanosekunnin. En varmaan edes ehtisi huomata, mitä se veti napaansa. Dana ei tosin onneksi ole toistaiseksi varastanut pöydältä, vaikka kuono on usein siinä reunalla nuuskimassa, olisiko jotain hyvää tarjolla. Kädestä se on hamunnut joskus, kun on kierrokset olleet korkealla ja ainoan kerran, kun se on kädestä varastanut, se nyysi kylässä erään huollimattoman makkarakastikkeen tekijän käsistä puolikkaan HK:n sinisen. Mutta kaikki, mikä putoaa lattialle on vapaata riistaa ja katoaa varmasti. Vaikka kieltäisi. Tämä aiheuttaa pienia harmeja toisinaan. Kaksi kertaa olen ottanut särkylääkettä siten, että tabletti on vahingossa pudonnut lattialle. Ensimmäisen kerran hävisin noukkimiskisan koiralle, mutta ehdin kaivamaan tabletin sen suusta. Toisen kerran voitin, mutta vain sen takia, että minulla oli aavistus, minne se putosi. Voitin sen kisan noin puolikkaalla sekunnilla.

Danalle kelpaa kaikki ja jos siltä kysytään, sillä on aina nälkä. Älkää ymmärtäkö väärin, se saa juuri sopivasti ruokaa. Se on hoikassa kunnosa, mutta kylkiluut eivät aivan näy. Kasvatetaan ensin rakenne, sitten massa. Punnitsin viime viikolla tytön ja se painaa 22,5 kg. Köyhän miehen säkämittauksen tuloksena sain 57 cm, mikä taitaa olla narttujen ihannekorkeusikkunan puolessa välissä. En tiedä, kasvaako se enää. Ikää alkaa olla 9kk.

Mutta tosiaan, ruoka kelpaa. Ja kaikki muukin. Danahan ei ole koskaan erimerkiksi syönyt heinää tai ruohoa. Se vetää sen sijaan lehtiä. Paitsi, että se on parturoinut pihan perällä olevan orapihlaja-aidan, se imuroi lehtiä myös asfaltilta. Kesällä se ei ollut kummoinen juttu, mutta nyt on meidän asuinkunnaat oikea Eldorado. Lehtiä on joka puolella kasoittain ja siellä on ihan valinnan varaa! Niinpä varmaan puolet Danan ruokavaliosta tulee nyt kadulta :P

Dansku sai tänään uuden koirahäkin autoon. Entisessä se näytti Quasimodolta, koska ei mahtunut kunnolla istumaan. Pitää ottaa kuva, jahka saan kameran mukaan. Dansku saa myös tämän viikonlopun aikana uuden portin pihalle. Se hyppii vauhditonta korkeushyppyä tasatassuin ja ei meidän pihan matalahko portti tai sisällä lapsiportti pidättele sitä millään tavalla. Sivuaidoista se ei jostain syystä ole kiinnostunut menemään yli. Portista vain. Pihalle siis tulee uusi reilusti korkeampi portti ja sisällä nostan lapsiportteja hiemn ylöspäin. Saa nähdä, pysyykö sitten. Kuva siitäkin aikanaan tulossa.