Vuosi vaihtui meilläkin.

Paukkuja alkoi kuulumaan jo yli vuorokautta ennen kuin virallinen paukkuaika alkoi. Tämä uusi vuosi oli Danskulle toinen, joten vähän jänskätti kuinkahan käy. Viime vuonna ei ollut mitään ongelmia. Nyt, kun ekat paukut alkoi kuulumaan lähempää, alkoi Dana murisemaan ja vähän levottoman pyörimään. Otin riskin ja lähdettiin pihalle. Siellä ei ollut mitään ongelmaa. Paukkua sai vaikka kuin, mutta Danaa kiinnosti enemmän lumikokkareet. Heti kun tultiin sisälle, alkoi vähän levoton vinkuminen. Tosin sekin sitten laantui aikanaan. Loppu hyvin, kaikki kyvin.

Dana sai myöhästyneen joululahjan. Ennestäänhän se sai jo marraskuun puolella Back-On-Trackin, mutta nyt tuli akuutti tarve uudelle talutushihnalle. Meillä on ollut käytössä Hurtan koulutustalutin, jossa onneksi on molemmissa päissä lukko. Se on sellainen papukaijalukko, joka pyörii holkissa. Kaikki osat metallia. pari päivää ennen uutta vuotta Dana loikkasi intona hankeen taas jonkun lumikokkareen perään ja kuinkas kävikään? Havaitsin, että minulla on kädessä vain hihna. Ihmettelin hetken, että mikäs nyt ja totesin, että kas, lukko tai ennemminkin se holkki ei kestä vetämistä ja sen seurauksena holkki on venynyt ja lukko hujahti siitä läpi. Pitää laittaa Hurtalle reklamaatiota. Voi olla, että sanovat "no can do", koska hihna on jo vajaan vuoden vanha, mutta ovat varmasti kiinnostuneita lopputuloksesta.

Mutta niin sitä vuosi ollaam vaihdettu ja lahden viikon lähes pellossa elämisen jälkeen on aika ottaa taas itseään niskasta kiinni jaalkaa treenaamaan. Seuraaminen ja vasemmat käännökset alkaa pikkuhiljaa loksahtamaan paikalleen. Nyt vielä jäävät kohdalleen ja kaavio alkaa olla valmis.

Seuraavaksi aletaan odotella sitten syntsiä. Tämän kuun loppupuolella Dana saavuttaa kahden vuoden iän ja on siis lähes virallisesti täysin kehittynyt tyttö - ainakin fyysisesti.

Lopuksi vielä pari tuoreehkoa kuvaa joulukuun alkupuolelta, olkaatten hyvätten.

Dana seisoo melkein näyttelyasennossa ja on kovasti komiaa tyttöä. Hyvät geenit.

Ja sitten epävirallisempi kekotuskuva. Kieli roikkuu aina vähän vasemmalla, kun sieltä puuttuu pitkä pätkä kulmuria eikä se siten ole toppaamassa kieltä.