Ei sentään, ei vielä kokeessa olla oltu.

Meidän SPL:n alaosasto tosin järjesti BH-kokeen ja siinä samalla pääsin sitten taas seuraamaan paitsi tietysti järjestelyjä, kun itse olin niitä tekemässä, mutta myös itse suorituksia oli hyvä seurata. Olin tosin kaupunkiosuudessa duunissa, joten pääsin seuraamaan kentällä vain kaksi ensimmäistä koirakkoa. Käytännön syistä etenkin iltakisoissa harrastetaan kahden tuomarin taktiikkaa, jolloin toinen tuomaroi kentän, toinen kaupungin.

Seurasin kahden belgin suorituksia. Toisella ei ollut mitään ongelmia. Toisella tapahtui muutamia hassahduksia ja yksi ohjaajan moka. Koiran virheet olivat jäävä istuminen, jossa koira itseasiassa meni maahan eikä toisella käskylläkään noussut istumaan sekä paikallaan olossa rauhattomuus, jonka seurauksena koira liikkui yli 3 metriä. Molemmat osasuoritukset merkittiin puutteelliseksi. Muuten suoritus ainakin minun silmääni näytti varsin mallikkaalta, jos nyt irtiseuraaminen oli ehkä hieman väljä. Mutta yllätys oli, että vaikka muuten menisi tosi hienosti, kahden osan puutteelliseksi meno tarkoittaa että nipin napin pääsee kokeesta läpi.

Pitänee kesällä tutkailla arvosteluja ja niiden perusteita tarkemmin ja valmistautua kokeeseen niin hyvin, ettei puutteellisia tule. Ja tuomarin mukaan tänä vuonna seurataan erityisesti myös ns. kolmen sekunnin sääntöä. 3 sekuntia tarkoittaa taukoa osien välissä. Yleensä tähän liittyy perusasento jollain tapaa, mutta ei aina.

Olen katsellut elo-syyskuun koetta meille, mutta niitä ei ole vielä julkaistu. Enkä taatusti kerro kellekään, kun olen menossa. Vasta tuloksen kerron :)

Tähän loppuun vielä mainospala paikallisesti K-kaupasta videon muodossa. Tai no, ei se kauppa ole niiinkään tärkeä, vaan se ketä videossa esiintyy. Ape ja Ikehän se siinä. Ikestä on tosin tehty tyttö, mutta se ei onneksi tiedä sitä :D