Tämä postaus tulee ehkä hiukkasen aikaisin, mutta sittenhän sen näkee.

Eilen oli paikallisella eläinklinikalla joukkokuvauspäivä, jossa siis pääsi kuvauttamaan koiransa lonkat ja kyynärät, tutkituttamaan polvet sekä peilauttamaan silmät. Joukkokuvauspäivänä toimenpiteet tuppaavat olemaan hiukkasen edullisempia kuin muuten tehtynä. Koskapa Dana on sopivan ikäinen ja meillä alkaa erinäiset lajit tulla kuvioihin mukaan, oli aika kysäistä kuvausta. Tilasin Danskulle pakolliset lonkat ja kyynärät sekä polvitutkimuksen ja epävirallisen selkäkuvan. Moni koira jää eläkkeelle ennen aikojaan selkävikaisena ja jos jotain vikaa löytyy tietäisimpä olla hyppyyttämättä. Ja samassa konkurssissa se menee. Lonkkakuvat taisivat olla se kallein osios siellä. Varimistin vielä etukäteen, että eihän juoksu haittaa. Ei kuulemma.

Koira oli täynnä virtaa, kun mentiin lääkärille, mutta rauhoite pisti pikkuhiljaa takajalkoja koukkuun ja aikanaan etujalatkin antoivat periksi. Ainut negaatio tässä oli se, että stressi pisti juoksuun vauhtia ja se toimenpidehuoneen, missä odoteltiin, lattia oli aika kunnolla veressä. Hajukin oli aika muikea. Päätettiin olla herättämättä koiraa kuvauksen jälkeen ja kantaa se autoon, jotta se ei levitä sitä hajua pitkin taloa.

Koiralta taju kankaalle, emäntä odottelemaan ulkopuolelle. Aikanaan kuvat oli otettu ja lääkäri alustavasti kertoi tuloksista. Selkä hyvä, polvet hyvät, lonkat ovat joko A:ta tai B:tä. Molemmat ovat hyviä, mutta se on ilmeisesti hiuksen hieno se ero. Hyvät kuitenkin. Vasen kyynärä on siisti (tod.näk. 0), mutta oikeassa on vähän häikkää (arvio 1 tai 2). Ei isompaa, mutta riippuen vaikeusasteesta, saattaa vanhemmiten aiheuttaa kovan rasituksen alaisena ontumista. Noita kyynäriä on ilmeisesti toisinaan kuvattu toiseenkin kertaan, mutta en tiedä, missä tapauksissa näin on tehty.

Dana nukkuu päätänsä selväksi.

Nuo kuvat on pakollisia sakemanneille. Etenkin jos aikoo jalostukseen käyttää. Vaikka se toinenkin olisi jalostusrajojen sisällä, en ole aivan varma, onko Danalla jalostusarvoa. Hyvän näköinenhän se on ja tervepäinen ja jos fysiikka on kunnossa, niin miksei. En vain tiedä, onko tuo väri ihan normienmukainen. Eipä tässä mikä hätä ole. Katsellaan ja kysellään ja annetaan ajan kulua. Penikkahan tuo vielä on.

Meillä on peltojälkipaikat hieman kortilla, joten ilmoitin Danskun haun alkeisiin. Eka kerta oli teoriaa ilman koiria. Siellä esittelyssä kerroin varovasti, että minulla on aika vilkas sakemanni. Ei se paha ole, mutta se ei oikein tiedä, mihin se työntäisi kaiken sen energian. Siellähän ollaan oikein kiinnostuneita ja odotetaan Danskun tapaamista. Mukana meillä on treeneissä sitten runsaasti palloja, joilla maalimies leikittää koiraa. Kahden kepin leikkiähän meillä ollaan leikittykin, mutta muutetaan se kahdelle pallolle.

Juteltiin tänään Caran emännän kanssa miten mukavaa olisi nähdä kuvia siskoista. Velihän on nähty moneenkin kertaan ja yksi sisko, mutta vielä on kolme siskoa maailman turuilla.