Eilen oli eka kerta, kun Dana oli nyt isompana yksin, niin että päivälenkin sen kanssa teki joku muu. Emäntä oli töissä (jäi prinsessahäätkin katsomatta, mur), joten naapuri oli pestattu Danan ulkoiluttajaksi siksi aikaa. Olin antanut naapurille avaimen ja ohjeistanut tulemaan takaovesta, niin eivät ole heti nenäkkäin, vaan siinä on portti välissä. Rosmoille tiedoksi, peto pääsee epäilemättä halutessaan portista yli/läpi, joten turha yrittää varkain meille.

Naapuri on päivällä tullut ovesta ja Dana tapansa mukaan oli ollut istumassa portilla. Syvä hiljaisuus. Se ei oikein kai tajunnut, mikä juttu tämä on. Väärä ihminen tulee. Hetken päästä oli iso pyörä pyörähtänyt pääkopassa sen verran, että tajusi että tuttuhan tämä mies on. Iltapäivällä Dana oli päässyt metsäilemään Panchon kanssa. Oli kuulemma ollut kummallinen ilmiö. Nyt Dana ei juossutkaan Panchon kanssa, kuten normaalisti. Pancho oli juossut pitkin metsää, mutta Dana oli kulkenut sellaisen 20 metriä Panchon isännän perässä. Sevästi miettien, että porukasta puuttuu nyt joku. Sitten se oli välillä käynyt tökkäämässä kuonolla kämmeneen ja hyppäämässä takaapäin vasten, kuten se tekee kun se on epävarma. Dana jäi sitten iltapäivästä taas yksin odottelemaan, että emäntä palajaa joskus aikanaan tienaamasta siankorvarahaa.

Iltakävelyllä meinasi käydä vahinko. Matkalla ohitimme yhden omakotitalon, jossa asuu lapsiperhe. Äiti oli kolmivuotiaan pojan kanssa pihalla. Jäimme sitten siihen juttelemaan, poika seisoi äitinsä vieressä. Dana hummaili siinä omiaan ja yhtäkkiä se nappasi pojan lippiksestä kiinni, vaikka olin katsovinani ettei se ylety mihinkään. Poikahan säikähti hirveästi. Vammoja ei tullut, korkeintaan henkisiä. Äiti oli kyllä ymmärtäväinen, koska on itsekin koiraihmisiä, mutta olin kovasti pahoillani. Ja ehdottomasti opin nyt viimeistään olemaan TOSI varovainen, koska Dana on arvaamaton. Ei se paha ole, eikä se puremistarkoituksessa tuota tee, mutta se on pennun ajattelemattomuutta. Jos sillä on tylsää tai jostain syystä riehaantuu, se saattaa hypätä ja napata hihasta (tai paidan helmasta) kiinni. Se ei tosin ole tehnyt sitä vähään aikaan, mutta vanha tapa on näköjään tallella.