Jep. Oltiin taas autoilemassa. Tällä kertaa reissu vei hieman pidemmälle. Oli vuorossa kesärenkaidenhaku Mikkelistä. Matkaa reilut 3 tuntia suuntaansa. Keli oli kurja, mutta minkäs teet. sateella sulaa hanget vinhaa vauhtia.

Löytyi resepti hiljaiselle autoilevalle Danalle. Siihen tarvitaan: yksi Dana, kaksi pitkää automatkaa, yksi lounas sekä yksi lapsi. Ota yksi Dana ja laita se yhdelle pitkälle automatkalle. Turhautuneena autossa istumiseen ja huutamiseen lisää sekoitukseen yksi lounas. Anna hautua hetki ja lisää varovasti yksi lapsi seokseen. Anna sekoittua vinhaa vauhtia, kunnes musta karvainen otus alkaa omatoimisesti muotoutua palloksi. Lisää vielä jäljellä oleva automatka ja voi la! Dana on hiljaa matkan ensimmäiset rapiat 2,5 tuntia. Syy: neiti veteli sikeitä täyttä häkää. Huomaa: sikeät lataavat akkuja = kotona mahdoton. Sitten pidettiin pissitauko huoltsikalla hieman ennen Joensuuta ja siinä vaiheessa muistettiin, että ai joo, tällä automatkalla oli jotain vielä tekemättä: auuuuuu!

Tänään tavattiin myös ensimmäiset koirat läheltä. Kaksi kappaletta ajokoiria tukevasti kumpikin omassa tarhassaan ja Dana ulkopuollella. Nuorempi koira Reetta murisi karvat pystyssä, mutta Nana, joka on jo enemmän maailmaa nähnyt oli nätisti ja haisteli mielellään. Reettaa Dana ei uskaltanut mennä metriä lähemmäksi, mutta Nanan luokse se olisi mennyt vaikka läpi harmaan teräsverkon. Katsellaan, josko ensi viikonloppuna päästäisi moikkaamaan yhtä berniä ja ehkäpä ajokoiraa. Seuraavana voisi olla vuorossa vaikkasta kaksi russelia, jos meidät huolitaan kylään.