Pitää nyt ihan tuoreeltaan hehkuttaa taas miten pätevä emäntä koirani on.

Haun alkeet loppuivat ja päästiin ihan oikeaan hakuryhmään. Meillä on pienryhmässä tietääkseni nyt yhteensä kuusi koirakkoa, joista tänään meidän lisäksemme oli treeneissä yksi kultsikka ja yksi aussi. Aluksi oli tottista ja sitten mentiin esineruutuun. No, siitä  tottiksesta ei kannata kauheasti mainita. Muutaman hyvä neuvon sain ja kotosalla jatketaan sitten rauhassa ilman häiriöitä.

Mutta se esineruutu. Koskapa ei oltu koskaan kokeiltu, niin mietittiin, mikä mahtaisi meille olla se sopiva metodi. Ekana kokeiltiin heittää esine  ja antaa koiran ottaa se, mutta koskapa tuota koiraa on siunattu keskimääräistä voimakkaammalla saalistusvietillä, sehän meni puihin totaalisesti. Toinen, mikä oli, niin koira yhdisti liivit ja metsän ukkojen hakuun ja kirmasi hienon piston eteenpäin.. siellä ei vain ollut ketään piilossa.

Kokeiltiin sitten uudemman kerran. Tällä kertaa koira jälkiliinaan ja treenikaverit kylvivät neljä esinettä ruutuun. Me mentiin Danan kanssa aluksi enemmän tai vähemmän hallitsemattomasti ruutuun. Jälkiliinassa on se etu, että koira saa toimia 10 metrin säteellä vapaasti eikä tarvitse huolia että se lähtisi omille teilleen. Ekan esineen näytin, että näitä etsitään. Koira nappasi sen suuhunsa ja sai pallopalkan samantien. Kolme muuta menikin sitten omalla painollaan.

Esineruutu meni aloittelevalta koiralta pelottavan hyvin. Joko se leviää käsiin jossain vaiheessa tai koirani on joku freaking Einstein. Kesä näyttää.

Ai joo, ja keskusteltiin treeniryhmän kanssa meidän aikanaan koittavasta BH-kokeesta. Oltiin kaikki samaa mieltä, ettei kokeeseen ole kiirettä ennen kuin sitten  vasta, kun aiotaan kisaamaan jotain muuta lajia. Ja se tottishan on niissä oltava handussa joka tapauksessa, joten samoilla treeneillä sitten molemmat. Ei kiirettä.