Huhtikuu hurahti ohi huomaamatta.

Oltiin pääsiäisenä hakuleirillä. Itseasiassa kahden päivän koulutus, jossa kouluttaja oli Tarja Väyrynen Tampereen suunnalta. Tarjalla itsellään on malikka.

Ensimmäisenä päivänä näytettiin, miten ollaan treenattu ja mitkä on ongelmat. Meidän kohdalla se tarkoitti tyhjiä ja sieltä pois saamista. Paluu maanpinnalle oli karu. Ihan väärin oltiin treenattu. Olin jo valmis jättämään koko lajin, mutta palasin kuitenkin toisena päivänä.

Toisena päivänä kouluttaja teki meille treenin, jota on tarkoitus jatkaa kotosalla. Meillä tehdään jatkossa suoria pistoja syvälle ääniavulla. Näin saadaan pistolle suoruutta. Koira kyllä irtoaa, mutta se saattaa kaartaa liian aikaisin. Piston päässä on aina ukko. Se, mikä oli minulle uusi juttu, on ylösnosto. Eli, näytön ja palkkauksen jälkeen, koira jää maalimiehen kanssa odottelemaan ja ohjaaja tallustaa keskilinjalle. Kun koira on rauhallinen (meidän tapauksessa ei huuda enää), ohjaaja kutsuu sen luokse, kehuu ja palkkaa. Eli käytännössä roikotan palloa, mihin koira iskee hampaansa vähän kuin suojeluhihaan. Tällä saadaan sitä luoksetuloa ja ohjaajan kiinnostavuutta.

Kaikenkaikkiaan hyvä koulutus. Mielenkiintoinen seikka, minkä opin kanssa, tuli yhdeltä koulutuksessa olleelta ohjaajalta. Kun kehuin "naismaisesti", Dana ei välittänyt vähääkään. Kun kehuin matalalta, koira herkistyi kuulolle. Siispä kasvattelen täällä viskibassoa, jotta koira palkkaantuisi paremmin.

Ollaan myös tehty tottista. Dana on siirtynyt seuraamisessa vanhaan kunnon banaaniasentoon. Eli, sen etupää on vähän minun jalkojeni edessä ja takapää taas jalkojeni takana. Teknisesti ottaen se on suorassa, mutta painaa silti :)

Huomenna on vappuaatto. Meidän vappu on aika rauhallinen. Ja koska perjantai on mahdollista pitää lomaa, uhrataan se sitten jäljelle :) Klara vappen!